Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steven Eykens : "Lionsclub ZKHW aandacht voor kansarmoede - Den Draai"

Lionsclub ZKHW en Den Draai

Lionsclub ZKHW organiseerde voor 92 mensen van Den Draai een meer dan geslaagde BBQ op de terreinen van KSK Heist.   De BBQ zelf was een initiatief van Lionsclub Zuiderkempen Heist Westerlo waarmee de club z’n engagement in de verf zette om lokale initiatieven in de Heist en Westerlo regio te steunen.

“Onze Lions leden waren direct overtuigd van het nut om niet zomaar Den Draai te helpen.  “Hand uit de mouwen” krijgt zo een extra betekenis.  Niets dan blije gezichten maakten het een geslaagd event” alsdus nog Lions Zuiderkempen voorzitter Steven Eykens.

De BBQ was ook de moment voor Inge en Anisa van Den Draai om de campagne “Ik stem in 2024” te onthullen.  

Inge van Den Draai licht graag even toe: “Armoede bestrijden vertrekt bij mensen verbinden en samenbrengen. Op die manier voelen mensen zich sterker en halen we ze uit het overweldigende sociaal isolement. We zijn dan ook enorm dankbaar om dit te kunnen doen op mooie dagen dankzij de inzet van Lionsclub ZKHW. “

“Armoede bestrijden is ook meer dan dat”, gaat Inge verder. “We beogen met Den Draai ook structureel verschil te maken voor de meest kwetsbare gezinnen in onze samenleving. Die verschillen worden gemaakt door onze beleidsmakers. Daarom is het zo belangrijk om ook de meest kwetsbaren te mobiliseren om hun stem te laten horen.

Met oog op de verkiezing in 2024 en het wegvallen van het verplichte karakter van de lokale verkiezingen, proberen we het komende jaar mensen te versterken en armoede op de agenda te zetten bij onze beleidsmakers.

Als start, deelden we voor het eerst onze tattoos uit. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat zien eten, doet eten & zien stemmen, doet stemmen! Dank je wel, Lions!”

Lionsclub ZKHW en Den Draai

Deel dit artikel